Summary

The recently constructed clubhouse at Burning Tree Country Club was found, by an increasingly diverse membership, to be slightly lacking in its interior appeal and space appropriateness. The club started to investigate the feasibility of interior improvements, beginning with a preliminary study, that would not dramatically alter the clubhouse footprint but still enhance the membersí utilization and enjoyment of the club.

Studio JBD performed complete interior makeovers including furniture, lighting, artwork and color selections in the foyer, lobby, stairway and living room as well as the womenís lounge area. Additionally, the pre-function and ballroom spaces received similar upgrades.

Burning Tree Country Club continued with complete renovations to the member bar, member dining and patio areas of the club reinventing the spaces to overwhelming member approval and enjoys universal satisfaction with these improvements.

Program

Completion: 2016-2017
Size: 22,000 square feet
Services: Interior Architecture, Interior Design, Procurement